5.9.11

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου...


Αρχίζουν σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίσιμες διαβουλέυσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η συζήτηση για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 και τα πρόσθετα μέτρα που ζητεί η τρόικα από την Ελλάδα θα εξετασθούν σήμερα, στις... Βρυξέλλες σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι δημοσιονομικές αποκλίσεις, η ύφεση, η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, η ενεργοποίηση του νέου ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία και η ολοκλήρωση του σχεδίου επιμήκυνση των όρων του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Οι εμπειρογνώμονες θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο στις διαφορές που έχουν προκύψει στους δημοσιονομικούς στόχους και η βάση των συζητήσεων θα είναι οι προκαταρκτικές παρατηρήσεις της τρόικα που δόθηκαν στην ελληνική Κυβέρνηση υπό την μορφή τρισέλιδου υπομνήματος.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: