23.9.11

Λίστα με ομοφυλόφιλους, αλλά ομοφοβικούς πολιτικούς ξεσηκώνει την Ιταλία...


«Θύελλα» προκαλεί στην Ιταλία το ανώνυμο μπλογκ «listaouting» με την ανάρτηση λίστας με δέκα πολιτικούς -πολύ γνωστά πρόσωπα, βουλευτές και υπουργοί- που φέρεται να είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά ακριβώς για να κρύψουν την σεξουαλική τους ταυτότητα παρουσιάζονται δημοσίως και κατά την...

εκτέλεση των καθηκόντων τους έχουν ομοφοβική στάση.

Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ιστολογίου, στοχεύει να «φέρει λίγη Δικαιοσύνη στη χώρα όπου υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κανένα μέσο άμυνας απέναντι στις προσβολές και τις καθημερινές επιθέσεις εκ μέρους μίας υποκριτικής και εμπαθούς πολιτικής τάξης».

Το συγκεκριμένο μπλογκ, που με την πράξη του διχάζει την ίδια την ομοφυλοφιλική κοινότητα και προκαλεί έριδες, δηλώνει ότι ενδέχεται να ακολουθήσει η δημοσιοποίηση περισσότερων ονομάτων, περιλαμβανομένων εκκλησιαστικών και άλλων πολιτικών.

Το θέμα απασχολεί τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το μπλογκ, στους πολιτικούς που ψήφισαν κατά του νόμου που θα καταδίκαζε τις ομοφοβικές συμπεριφορές, αλλά είναι στην πραγματικότητα, ομοφυλόφιλοι, συγκαταλέγονται γνωστά ονόματα, όπως εκείνα δυο στενών συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενός υπουργού και ενός καθολικού περιφερειάρχη του ιταλικού βορρά.

Την πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει πριν από μια εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Arcigay, Αουρέλιο Μανκούζο. Οι απόψεις, όμως, τόσο στο εσωτερικό της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, όσο και στο χώρο της πολιτικής, διίστανται.

Ο νυν πρόεδρος του Arcigay, Πάολο Πατανέ, τονίζει ότι πρόκειται για ένα «γελοίο εγχείρημα, μία οπερέτα».

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Πάολα Κόντσια, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, θεωρεί ότι πρόκειται για «έναν ακραίο τρόπο άσκησης της πολιτικής».

«Μπορεί να αποδειχθεί μπούμεραγκ για τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους», τονίζει ο Ενρίκο Ολιάρι, υπεύθυνος της οργάνωσης «Gaylib», η οποία πρόσκειται στην κεντροδεξιά.

Η Μάρα Καρφάνια, υπουργός Ισότητας, κάνει λόγο για «συκοφάντηση που δεν βοηθά τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, αλλά μπορεί να προκαλέσει νέα έλλειψη ανοχής».

Οι συντάκτες της λίστας τονίζουν από την μεριά τους ότι «πρόκειται για τον μόνο τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους για να μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος ότι στην ιταλική Βουλή κυβερνούν μόνο η υποκρισία και οι διακρίσεις» και προαναγγέλλουν νέους καταλόγους ονομάτων.

Ο δε Αουρέλιο Μανκούζο δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «μπορεί η όλη πρωτοβουλία να μην χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο οργανωτικό πνεύμα, αλλά είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος της ιταλικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας την συμμερίζεται».

Στην Ιταλία δεν αναγνωρίζεται κανενός είδους δικαίωμα στα ζευγάρια που συζούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας, και δεν έχει εγκριθεί νόμος που να καταδικάζει τις ομοφοβικές στάσεις και συμπεριφορές.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: