7.9.11

Εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες χθες από Λιβάδια μέχρι Δισκούρι Μυλοποτάμου...


Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Περισσότεροι από 60 αστυνομικοί επιχειρούσαν χθες για περίπου 6 ώρες στην περιοχή του Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο ερευνών για εντοπισμό και εκκρίζωση χασισοφυτειών.
Χωρισμένη η αστυνομική δύναμη σε τρείς πεζοπόρες ομάδες, από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, «χτένισαν...
σπιθαμή προς σπιθαμή μια ακτίνα δασώδους και δύσβατης περιοχής πολλών χιλιομέτρων, από τα όρια των Ζωνιανών με τα Λιβάδια μέχρι και το Δισκούρι, αναζητώντας τυχόν φυτείες ινδικής κάνναβης. Με ιδιαίτερη επιμονή ερευνήθηκαν σημεία όπου στο παρελθόν είχαν ανευρεθεί φυτείες πολλών εκατοντάδων δενδρυλλίων και στην αστυνομία είχαν περιέλθει πληροφορίες ότι κάποιοι αναπτύσσουν και πάλι τη δραστηριότητα της παράνομης καλλιέργειας στους ίδιους δασότοπους.

Ωστόσο, η εξάωρη πεζοπορία των αστυνομικών των υπηρεσιών του Ρεθύμνου (Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, Τ.Α. και ΤΑΕ Μυλοποτάμου, Α.Τ. Ανωγείων) και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, των οποίων επικεφαλής ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Μανώλης Παραδουλάκης, είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Φαίνεται πάντως ότι η φημολογία για ύπαρξη μεγάλου αριθμού χασισοφυτειών στο νομό, έχει πονοκεφαλιάσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προχωρούν σε έρευνες στα σημεία που τους υποδεικνύονται, χωρίς όμως να «εξαργυρώνει» θετικά την όποια πληροφόρηση έρχεται σε γνώση της είτε αφορά τον Μυλοπόταμο, με εξαίρεση τις δυο μικρές χασισοφυτείες που βρέθηκαν πρόσφατα στα Ζωνιανά Όρη και την τρίτη που καταστράφηκε πριν την άφιξη τους, είτε αφορά περιοχές του δήμου Ρεθύμνου και των τοπικών διαμερισμάτων Λαππαίων και Νικηφόρου Φωκά.

Η εξερεύνηση πάντως της ενδοχώρας από αστυνομικές δυνάμεις θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς αποτελεί ζητούμενο να απαντηθεί κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες που διαχέονται.

Αλλαγές στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου

Οι προβλεπόμενες ετήσιες μεταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, έφεραν αλλαγές στο σχήμα του ΤΑΕ Μυλοποτάμου, που από τη Δευτέρα λειτουργεί υπό νέα διοίκηση.

Νέος διοικητής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μπαλάσης που ήταν διοικητής στο Α.Τ. Ανωγείων. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν 5 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ως επικεφαλείς των ομάδων περιπολίας. Τρείς από τους πέντε αξιωματικούς αποσπάστηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και οι δυο από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Ο μέχρι χθες διοικητής του ΤΑΕ Μυλοποτάμου, Μανώλης Παπαμιχελάκης, τοποθετήθηκε διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων.

Και μπορεί να άλλαξε το δυναμικό του ΤΑΕ, ωστόσο το επιχειρησιακό σχέδιο ΤΑΛΩΣ, που αφορά την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου, παραμένει ως έχει παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει κατά καιρούς οι ειδικοί φρουροί.

Τη Δευτέρα, με αφορμή τις νέες τοποθετήσεις επισκέφθηκε την υπηρεσία του ΤΑΕ Μυλοποτάμου ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης, ο οποίος απευθυνόμενος τόσο στον νεοτοποθετηθέντα διοικητή όσο και στους 5 νέους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και στους ειδικούς φρουρούς, τους συνέστησε να τηρήσουν αυστηρά το υφιστάμενο επιχειρησιακό σχέδιο, τους ζήτησε να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους εφαρμόζοντας τους δημοκρατικούς κανόνες της αστυνομίας, σεβόμενοι τους πολίτες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Ο κ. Παραβολιδάκης, ξεκαθάρισε ότι όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη έτσι και στην περιοχή του Μυλοποτάμου, θα συνεχιστούν οι στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες και έρευνες.

Το ΤΑΕ Μυλοποτάμου επισκέφθηκε τη Δευτέρα και ο διοικητής της ΥΠΑΣΕΚ, αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Κολομβάκης...
.http://www.rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: