26.9.11

ΔΕΗ: Προς πώληση οι μονάδες Αμυνταίου και Μεγαλόπολης...


Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σχετικά άρθρα σε Αμύνταιο και Μεγαλόπολη, δήλωσε ο ... υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα πουληθούν οι εν λογω μονάδες.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω Χρηματιστηρίου αποκλείεται λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μία επιλογή που εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης και ταυτόχρονα το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, είναι αυτή μίας «μικρής ΔΕΗ» που θα αποτελείται από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αντιπροσωπευτικές του μείγματος καυσίμων που έχει σήμερα, και ως εναλλακτικές λύσεις ανέφερε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή με πώληση πακέτου μετοχών έως 17% και την πώληση μεριδίων θυγατρικών, όπως των εταιρειών μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να πει πως δεν μπορούν να υπάρξουν απόλυτες δεσμεύσεις για το προσωπικό των μονάδων που θα ιδιωτικοποιηθούν, σημείωσε ωστόσο ότι στην παραγωγή υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ όπως είπε, έχει ζητήσει από τη διοίκηση της Επιχείρησης συγκεκριμένη εισήγηση για τα κενά στην παραγωγή, τα ορυχεία και τα πλεονάσματα στις διοικητικές υπηρεσίες και τον τρόπο κάλυψής τους με στόχο τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης της ΔΕΗ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: