13.9.11

Ενστάσεις για τη συγχώνευση των Ανεξάρτητων Αρχών...


Το προσχέδιο του νόμου της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό τον Χρ. Γεραρή, για την «Τροποποίηση και συμπλήρωση της νομοθεσίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών» συζητήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το...

ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των Ανεξάρτητων Αρχών: ΕΣΡ, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο Χρ. Γεραρής τόνισε ότι οι συγχωνεύσεις μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος και πρότεινε την συγχώνευση της ΑΔΑΕ και την ΑΠΔΠΧ.

Ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τυχόν συγχώνευση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς-όπως τόνισε- μία τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε στη δημιούργια ενός γιγάντιου οργανισμού. Ο ίδιος τάχθηκε και κατά της συγχώνευσης του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν και οι τέσσερις επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τις αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, πρότεινε ειδική επιτροπή να εξετάσει το θέμα και για τις υπόλοιπες 17 ανεξάρτητες αρχές και όχι μόνο τις συνταγματικά κατοχυρωμένες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: