19.9.11

Η ΓΕΝΟΠ και οι ψηφοφόροι του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας...


Ο "δικός μας", βρίσκει φοβερά τοπωνύμια (θυμίζει το αντίπαλο δέος του μπαμπά του, στις κωμωδίες, τον Σακελλάριο) .
Καλό το αρθράκι. Για τον Σαμαρά όμως δεν μας λέει κουβέντα...


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Αν έπρεπε να περιγράψω με απλά λόγια τη σημερινή κατάσταση θα έλεγα το εξής.
Από τη μια μεριά, έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που δεν υλοποιεί όσα συμφωνεί και... δεν εφαρμόζει όσα ψηφίζει επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος αν δυσαρεστήσει διάφορους Φωτόπουλους του δημοσίου τομέα.
Ετσι, εξαντλεί τη δραστηριότητά της σε όλο και βαρύτερους φόρους που αποφέρουν όλο και λιγότερα έσοδα - ίσως επειδή οι συνεπείς φορολογούμενοι δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά και πληρώνουν αναπόφευκτα...
Από την άλλη μεριά, έχουμε μια κυβέρνηση στη Γερμανία που δεν κοιτάζει να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους που μετατράπηκε σε κρίση του ευρώ, αλλά φοβάται το πολιτικό κόστος αν δυσαρεστήσει τους αναγνώστες της «Bild».
Ετσι, δεν αναζητά μια εφικτή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα αλλά κοιτάει πώς θα δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα τιμωρείται σκληρά για τα παραπτώματα και τις αμαρτίες της.
Αποτέλεσμα; Το χειρότερο. Η βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση της ενωμένης Ευρώπης αντιμετωπίζεται με τους μεν να κλείνουν το μάτι στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τους δε να λιβανίζουν τους ψηφοφόρους του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.
Μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί έτσι μια κρίση; Κατηγορηματικά όχι.
Αλλά εδώ βρισκόμαστε τώρα. Στο αδιέξοδο. Και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει και οι δυο κυβερνήσεις να αλλάξουν το ρεπερτόριό τους - αν είναι να μην οδηγηθούμε σε εντελώς ανεξέλεγκτες καταστάσεις...
Οι μεν να βάλουν ουσιαστικά χέρι στο Δημόσιο, να το περιορίσουν δραστικά και να εκπληρώσουν όσα οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί να κάνουν - κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί επιμένουμε να συντηρούμε ένα κράτος πιο ακριβό από αυτό που αντέχει η τσέπη μας.
Οι δε να αντιληφθούν ότι η συνταγή ύφεσης που έχουν επιβάλλει δεν οδηγεί παρά μόνο στην κοινωνική έκρηξη ή στη χρεοκοπία - άρα επιβάλλεται να ξαναπιάσουν την παρτιτούρα από την αρχή.
Υποθέτω ότι για λόγους τάξεως η συμμόρφωση στην πραγματικότητα θα πρέπει να ξεκινήσει από την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν την ακολουθήσει λίγο αργότερα και η γερμανική.
Ακόμη περισσότερο που η συμμόρφωση αυτή είναι ζωτική και για τις δυο κυβερνήσεις. Διότι το διακύβευμα είναι υπερβολικά μεγάλο για να απειλείται από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή τη Δυτική Πομερανία.
Μιλάμε πλέον για μια υπόθεση που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Η οποία δεν εξαντλείται στη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά αγκαλιάζει πάνω από τετρακόσια εκατομμύρια ανθρώπους.
Και την οποία αν δεν καταφέρουν να διευθετήσουν άμεσα οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις, θα κληθούν συντόμως και επειγόντως να τη διευθετήσουν οι επόμενες.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: