8.9.11

Στο «σφυρί» πολύτιμοι λίθοι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ...


Περίπου 300 θησαυροί της Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα δημοπρατηθούν τον Δεκέμβριο από τον οίκο δημοπρασιών Christie's. Πρόκειται για κοσμήματα που ο Ρίτσαρντ Μπάρτον χάρισε στη... διάσημη σταρ σύζυγό του, για τον γάμο τους, για πρεμιέρες ταινιών, ακόμα και επειδή ήταν... Τρίτη.

Διαμάντια, μαργαριτάρια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφίρια «ντύνουν» τα κοσμήματα σε διάφορες μορφές: σε δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ διέθετε μία από τις πιο πλούσιες συλλογές κοσμημάτων.

Τα κοσμήματα αναμένεται να πουληθούν για περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασίας.

Ανάμεσά τους βρίσκεται το «Διαμάντι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ», ένα διαμάντι 33,19 καρατίων, το οποίο χάρισε ο Ρ.Μπάρτον στην Τέιλορ το 1968.

Ο Μπάρτον έκανε πολλά δώρα στην Τέιλορ. Της έκανε δώρα επειδή «η μέρα ήταν όμορφή» ή επειδή «ήταν Τρίτη» και πάντα της υπενθύμιζε ότι την αγαπούσε.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της Κλεοπάτρας στην Ιταλία, ο διάσημος ηθοποιός έκανε συχνές επισκέψεις στον οίκο Bulgari για να αγοράσει στην αγαπημένη του ένα κολιέ, ένα δαχτυλίδι, ένα βραχιόλι και σκουλαρίκια που σχημάτιζαν ένα σετ.

Φέρεται να είχε, μάλιστα, δηλώσει: «Η μόνη λέξη που ξέρει η Ελίζαμπεθ στα ιταλικά είναι Bulgari».

Δώρο του Μπάρτον και το κολιέ La Peregrina, με ένα από τα πιο σημαντικά μαργαριτάρια: ανακαλύφθηκε στα 1500 στον Κόλπο του Παναμά και υπήρξε δώρο του Φιλίππου του ΙΙ της Ισπανίας στην σύζυγό του Μαίρη Τυδώρ.

Αν και τα περισσότερα κοσμήματα προέρχονται από τον Μπάρτον, υπάρχουν και άλλα που της τα χάρισαν άλλοι σύντροφοί της.

Η ίδια η Τέιλορ είχε εκφράσει την επιθυμία της να δημοπρατηθούν τα κοσμήματά της. «Ποτέ δεν θεώρησα τα κοσμήματά μου ως τρόπαια. Είμαι εδώ για να τα φροντίζω και να τα αγαπώ. Όταν πεθάνω και αυτά δημοπρατηθούν, ελπίζω ότι όποιος τα αγοράσει θα τους δώσει ένα καλό σπιτικό» είχε γράψει η Τέιλορ στα απομνημονεύματά της το 2002.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ τα κοσμήματα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στον οίκο δημοπρασιών στο Λονδίνο από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: