9.9.11

Συνεχίζεται η κατάληψη του υπουργείου Υγείας...


Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την πολιτική ηγεσία να μπει στο κτίριο της Αριστοτέλους είναι οι 200 υπάλληλοι του υπουργείου υγείας, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Την έντονη αυτή αντίδραση των εργαζομένων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ... υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, για τους δημόσιους υπάλληλους, με τις οποίες θεωρούν ότι πλήττεται η επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Θωμάς θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μέχρι ο υπουργός Υγείας να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

«Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει ότι ειδικά οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είναι από τους πιο χαμηλόμισθους του Δημοσίου και έχει ζήσει την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για ν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», επισημαίνει.

Μέχρι αυτή την ώρα κανένα μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δεν έχει επιχειρήσει να μπει στο κτίριο, όπως, όμως, διευκρινίζει ο κ. Θωμάς, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί όλη την ημέρα.

«Περιφρουρούμε το χώρο εργασίας μας και είμαστε αποφασισμένοι να πείσουμε όποιον επιχειρήσει να μπει ότι δεν μπορεί να το κάνει» τονίζει ο κ. Θωμάς.

Τη Δευτέρα το πρωί, πρόκειται να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Εργαζομένων για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να αποφασίσει εάν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: