1.9.11

Πρεμιέρα με εντάσεις για τον αυξημένο ΦΠΑ ...


Με … άγριες διαθέσεις για την τσέπη μας μπήκε ο Σεπτέμβριος καθώς από σήμερα η εστίαση εντάσσεται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ ύψους 23%. Εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα, καντίνες και ... φαγητά σε πακέτο, πωλούνται ακριβότερα κατά 8%, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν αναψυκτικά, χυμοί και ροφήματα.

Μπορεί οι εστιάτορες να απείλησαν χθες με πάγωμα πληρωμών προς το δημόσιο, ωστόσο από σήμερα το σουβλάκι που κόστιζε 2 ευρώ θα σκαρφαλώσει στα 2,17 ευρώ, ενώ ένας καφές από τα 4 ευρώ θα φτάσει στα 4,32 ευρώ. Ανάλογες θα είναι οι αυξήσεις και σε προϊόντα που πωλούνται σε εστιατόρια, ταβέρνες και πιτσαρίες.

Πιο ακριβά πωλούνται από σήμερα:

Χυμοί φρούτων, ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά, αεριούχα νερά. Όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται ακριβότερα ανεξάρτητα από τα σημεία της πώλησης, δηλαδή από σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία κ.λπ.

Αγορά φαγητού για το σπίτι από εστιατόρια, ταβέρνες, σουπερμάρκετ.

Οι υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.

Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία

Στο 13% παραμένουν τα προϊόντα που πωλούνται σε καντίνες και κυλικεία νοσοκομείων και σχολείων.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: