9.9.11

Αγωγή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων...


Αγωγή για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατέθεσε η δημοτική αρχή Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι έχουν ... εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απομάκρυνση συμβασιούχων από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή έχει απευθύνει έκκληση προς τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε ακραίες κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, αλλά κατέστησε επίσης σαφές πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία απέναντι στο ενδεχόμενο παρατεταμένης αποχής των εργαζομένων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη παρέπεμπαν μάλιστα στις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των συμβασιούχων.
«Πρόβλημα για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο δήμος έχει προτείνει να υπάρξει τριετής παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, πρόταση την οποία όμως έχει απορρίψει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διακριτική μεταχείριση έναντι του Δήμου Αθηναίων και με δεδομένο πως οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Ενόψει των κινητοποιήσεων, από πλευράς δήμου επισημαινόταν πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: