8.9.11

Ρωσία: Πένθος για το αεροπορικό δυστύχημα...


Η Ρωσία και ο κόσμος του χόκεϊ πενθούν το θάνατο 36 παικτών και αξιωματούχων της ομάδας Λοκομοτίβ Γιάροσλαβλ σε αεροπορικό δυστύχημα χθες, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 43 άνθρωποι.

Στο στάδιο της ομάδας, μιας από τις... κορυφαίες της Ρωσίας, οπαδοί της άναψαν κεριά και εναπόθεσαν λουλούδια στη μνήμη των παικτών.

«Οι οπαδοί της Λοκομοτίβ πενθούν, όλη η χώρα πενθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ που αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τον τόπο του δυστυχήματος.

Για την «πιο μαύρη ημέρα στην ιστορία του αθλήματος» έκανε λόγο ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας χόκεϊ Ρενέ Φασέλ.

Το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Γιάκοβλεφ YAK-42 συνετρίβη χθες στις όχθες του ποταμού Βόλγα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Γιάροσλαβλ, 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας. Η ομάδα, που περιλάμβανε παίκτες από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Σλοβακία και τη Ρωσία, επρόκειτο να παίξει εναντίον της Ντιναμό Μινσκ.

Τα ρωσικά συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν οι σοροί και των 43 θυμάτων.

Ένας φροντιστής και ένας παίκτης, ο Αλεξάντερ Γκαλίμοφ, διασώθηκαν, αλλά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εκτεταμένα εγκαύματα.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα-το τέταρτο από τον Ιούνιο στη Ρωσία-οφείλεται είτε σε λάθος του πιλότου ή σε μηχανικό πρόβλημα με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: