9.9.11

Εκκενώνονται περιοχές στις ανατολικές ΗΠΑ λόγω πλημμυρών...


Η ανηλεής βροχή που προέκυψε από τα απομεινάρια της τροπικής καταιγίδας Lee προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες χθες Πέμπτη, αναγκάζοντας στην εκκένωση κατοικημένων περιοχών της Πενσυλβάνια, της Νέας Υόρκης και του Μέριλαντ από...

περίπου 130.000 ανθρώπους και πλημμυρίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη Νέα Αγγλία.

Περίπου 65.000 άνθρωποι εκκένωσαν το Wilkes-Barre, μια πόλη στη βορειοανατολική Πενσυλβανία, και άλλοι 35.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους γύρω νομούς, ανακοίνωσαν οι αρχές. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσυλβάνια, λόγω της πλημμύρας.

Ποτάμια και ρυάκια που ήταν ήδη φουσκωμένα από τον τυφώνα Irene, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες στα τέλη Αυγούστου, απείλησαν κοινότητες σε όλη την περιοχή χάρη σε καταρρακτώδεις βροχές από ένα καιρικό σύστημα που νωρίτερα είχε πλήξει την ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ και είχε δοκιμάσει τις αντοχές των αντιπλημμυρικών έργων της Νέας Ορλεάνης.

"Σχεδόν κάθε πόλη κατά μήκος του ποταμού Susquehanna έχει βιώσει τις πλημμύρες," δήλωσε ο Κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τομ Corbett. Περίπου 20.000 κάτοικοι του Binghamton, κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια, διατάχθηκαν να εκκενώσουν, δήλωσε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo,.

Υπήρξαν περισσότερες εκκενώσεις σε κομητείες της Νέας Υόρκης όπως το Broome, το Schenectady και το Schoharie, ανακοίνωσαν οι αρχές. Κάτοικοι της Havre de Grace, με πληθυσμό περίπου 11.000 αλλά και σε άλλες κωμοπόλεις του Maryland επίσης διατάχθηκαν να εκκενώσουν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην πρωτεύουσα της Πενσυλβάνια Harrisburg, που έχει πληγεί από 12 ίντσες βρόχινου νερού.

Οι κάτοικοι είχαν προειδοποηθεί για τις πλημμύρες στις πολιτείες κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής από τη Βιρτζίνια μέχρι τη Μασαχουσέτη. Αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν και οι σιδηροδρομικές γραμμές σταμάτησαν να λειτουργούν από τις πλημμύρες. Σιδηροδρόμων ήταν επίσης κλείσει, λόγω της πλημμύρας, των οποίων τέσσερις βαριά ταξίδεψαν γραμμές μετακινούμενος διευθύνεται από την Νοτιοανατολική Πενσυλβάνια Transit Authority (διαφράγματα). Amtrak κλείσουν τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες δυτικά της Νέας Υόρκης πρωτεύουσα Albany.

Ο μετεωρολόγος Evan Myers είπε: «Ο συνδυασμός του προηγούμενου ρεκόρ βροχοπτώσεων, των τρεχουσών τροπικών καταιγίδων από τον Lee, η αστική ανάπτυξη και μια ήδη εύθραυστη υποδομή διοχέτευσης των νερών, θα οδηγήσει σε ιστορικές πλημμύρες στη Βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: