4.9.11

Λιβύη: Ετοιμοι να καταλάβουν την Μπάνι Ουάλιντ οι εξεγερμένοι...


Ετοιμοι να καταλάβουν ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουάμαρ Καντάφι, την Μπάνι Ουάλιντ, δηλώνουν οι εξεγερμένοι, οι οποίοι το Σαάββατο είχαν απευθύνει τελεσίγραφο προς τις δυνάμεις του Λίβυου συνταγματάρχη προκειμένου να... παραδοθούν.

Διαπραγματευτής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου που βρίσκεται έξω από την πόλη, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, δήλωσε πως οι συνομιλίες τελείωσαν. «Χθες έγιναν όλα, μας ζήτησαν περισσότεροι χρόνο και τους δώσαμε μερικές παραπάνω ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ο Μαχμούντ Αμπντούλ Αζίζ.

Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν κάποιες μάχες και ότι σήμερα οι αντικαθεστωτικοί θα προσπαιήσουν να καταλάβουν την πόλη «Θεού θέλοντος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται μόλις 10 χιλιόμετρα από την Μπάνι Ουάλιντ και προωθούνται, έτοιμες να επιτεθούν σε περίπου 100 μαχητές που πρόσκεινται στον Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται εκεί, αν χρειαστεί.

«Περιμένουμε να δοθεί η εντολή στους διοικητές μας να μπουν μέσα στην πόλη. Τους είπαμε πως ερχόμαστε. Όλοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Ευτυχώς θα γίνει χωρίς αιματοχυσία», πρόσθεσε ο Μαχμούντ Αμπντούλ Αζίζ.

Την ίδια ώρα στην Τρίπολη, η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς έπειτα από τις μάχες του προηγούμενου μήνα. Η κίνηση στην λιβυκή πρωτεύουσα είναι πυκνή καθώς η προμήθεια σε καύσιμα βελτιώθηκε.

Αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσαν σχέδια προκειμένου να ελέγξουν τους βαριά οπλισμένους μαχητές τους και να προσπαθήσουν να ενσωματώσουν χιλιάδες από αυτούς στην αστυνομική δύναμη και να βρουν δουλειά για άλλους.

«Χρειαζόμαστε τους επαναστάτες μόνο για τον πρώτο μήνα. Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσουμε σήμερα για να περιλάβουμε 3.000 από τους επαναστάτες στο υπουργείο Εσωτερικών οι οποίοι θα εκπαιδευθούν και θα εργαστούν στην εθνική ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Αχμαντ Ντάρατ.

Ανέφερε επίσης ότι οι υπόλοιποι από αυτούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις ή είναι οικοδόμοι και οι οποίοι δεν θέλουν να είναι στην αστυνομία θα παραδώσουν τα όπλα τους. «Είναι απλώς θέμα χρόνου και οργάνωσης», παρατήρησε.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως θα υπάρξουν επίσης προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανενσωμάτωσης για εκείνους που πολέμησαν για τον Καντάφι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: