18.9.11

Νέα ήττα περιμένει την Μέρκελ...


Νέα ψυχρολουσία περιμένει την Κυριακή την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, καθώς 2,47 εκατομμύρια ψηφοφόροι της γερμανικής πρωτεύουσας καλούνται στις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου.

Σύμφωνα με... τις δημοσκοπήσεις προβλέπεται άνετη επικράτηση του σημερινού κυβερνήτη – δημάρχου, Κλάους Βοβεράιτ, και πτώση των κεντροδεξιών κομμάτων. Μάλιστα τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια για τον κυβερνητικό συνασπισμό προβλέπουν ενδεχόμενη έξοδο από την τοπική βουλή των Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι είναι οι κυβερνητικοί εταίροι της κ. Μέρκελ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.



Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δραματική ήττα των Φιλελευθέρων FDP, οι οποίοι εκτιμάται ότι από το 7,6% των προηγούμενων εκλογών πέφτουν στο 3% - 4%, κάτω δηλαδή από το πλαφόν κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που είναι 5% για το κρατίδιο του Βερολίνου.



Σημαντική άνοδο αναμένεται να καταγράψουν οι Πράσινοι, τα ποσοστά των οποίων μπορεί να υποχωρούν από το 30%, που είχαν καταγράψει πριν μήνες, στο 20%, ωστόσο παραμένουν σημαντικά υψηλά σε σχέση με το 13,4% που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: