17.9.11

Σύρτη: Ανασύνταξη πριν την επίθεση...


Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που αναχαιτίστηκαν χθες από το πυροβολικό του Καντάφι στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, ανασυντάσσονται και ετοιμάζονται να ξαναεπιτεθούν.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που προέλασαν τις τελευταίες μέρες στην Μπάνι Ουαλίντ συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους...

πιστούς στον Καντάφι άντρες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Αρχικά η προέλαση τους έγινε σε ερειπωμένες περιοχές από όπου είχαν φύγει οι πάντες όταν ξαφνικά άρχισαν να δέχονται ομοβροντίες πυροβολικού, πυρά ελεύθερων σκοπευτών, πυρά όλμων και πυραύλων. Οι απώλειες ανάγκασαν σε υποχώρηση και προκάλεσαν χάος στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, με κάποιες μονάδες να εκφράζουν δυσπιστία προς την κεντρική διοίκηση και να απειλούν ότι θα αρχίσουν να κινούνται αυτόνομα στο εξής.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 6.000 άνδρες, με 1.200 τεθωρακισμένα των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, κινητοποιούνται στο ευρύτερο μέτωπο της Σύρτης, που έχει μετατραπεί στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι, ο οποίος απειλεί ότι θα αντιστέκεται εκεί για μήνες.

Από την πλευρά του ο διοικητής των αντικαθεστωτικών δυνάμεων Αμπού Χάντι, δηλώνει ότι στο εξής θα επικεντρωθούν σε λίγα κτίρια στην πόλη και στα περίχωρα της, κυρίως στο Ουαντί, , όπου έχουν συγκεντρωθεί οι δυνάμεις του Καντάφι και όπου αν και υπάρχουν θύλακες αντίστασης δεν θα είναι ικανοί να νικήσουν τις μαζικές δυνάμεις των εξεγερθέντων. Τόνισε μάλιστα ότι "το θέμα της απελευθέρωσης της Σύρτης έχει ρυθμιστεί, έχει τελειώσει. Ο στόχος μας είναι στο εξής να απελευθερώσουμε το νότο".

"Δεν κάνουμε χρήση βαρέων όπλων παρά μόνο για να προστατεύσουμε τους εξεγερθέντες όταν αυτοί αποτελούν στόχο" των πιστών δυνάμεων στον Καντάφι, είπε ο διοικητής Τζέχα.

Ο υπολοχαγός Αμπντελ Ουαχίντ αλ-Αγούρι, ένας πρώην αξιωματικός του τακτικού στρατού, είπε από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις που μάχονται υπέρ του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου "ελέγχουν τώρα την κεντρική οδική αρτηρία και το νότιο μέρος της πόλης".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: