2.9.11

Την ηθική κρίση, πότε θα την αντιμετωπίσουμε;...



Τoυ Κοσμά Βίδου

Επιτρέψτε μου να ξεφύγω για λίγο από το τυπικό της καθημερινής επικοινωνίας μας και αυτή τη φορά να μην ασχοληθώ με κάποιον επώνυμο. Αυτό επειδή νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας το... σοκ που μου προκάλεσε η εκ Νέας Ζηλανδίας είδηση: όπου 88χρονος άνδρας βρισκόταν επί 14 ολόκληρους μήνες νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, στο Γουέλινγκτον, χωρίς κανένας να τον έχει αναζητήσει! Το πτώμα του εντοπίστηκε από εργάτες που άρχισαν να κατεδαφίζουν την πολυκατοικία όπου βρισκόταν το σπίτι του. Οι γείτονές του δήλωσαν ότι δεν ασχολήθηκαν με την πολύμηνη εξαφάνισή του επειδή... δεν ήθελαν να εισβάλουν στην προσωπική του ζωή! Κατά τα άλλα, αναλύουμε ξανά και ξανά την οικονομική κρίση. Την ηθική κρίση την οποία βιώνουμε παγιδευμένοι σε πόλεις και σε ζωές, που μας αλλοτριώνουν σε βαθμό απερίγραπτο, πότε θα την αντιμετωπίσουμε;

Μετά ανησυχίας

Πανδώρα

ΥΓ.: Και για να συνεχίσουμε τη συζήτηση περί αποξένωσης... Ως πρώτη αιτία διαζυγίων στη Βρετανία αναδεικνύεται η απομάκρυνση των συζύγων και όχι η απιστία.

* Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παράλογη συμπεριφορά, στην τέταρτη η κρίση της μέσης ηλικίας, ενώ ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι τα οικονομικά της οικογένειας. Γιατί η φτώχεια έχει κλείσει πολλά σπίτια.

* Τελικά το «ή μικρός μικρός παντρέψου...» αφορά τους άντρες και όχι τις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που παντρεύονται προτού κλείσουν τα 18 χρόνια τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από κάποια ψυχική ασθένεια στην πορεία της ζωής τους.

* Σκληρή λιτότητα στην Πορτογαλία για ακόμη πέντε χρόνια. Με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ να ανακοινώνει τις μεγαλύτερες περικοπές των τελευταίων ετών. Αν μη τι άλλο, στην ευρωφτώχεια μας δεν είμαστε μόνοι. Αν αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα; Μπα...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: