5.9.11

Σαν τον βοσκό...


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος την πάτησε σαν τον ψεύτη βοσκό με τους λύκους. Προσπαθεί εις μάτην να πείσει ότι δεν τα σπάσαμε με την τρόικα, αλλά δεν μπορεί να γίνει πιστευτός.

Αναγκάστηκε μέχρι και δήλωση να κάνει κυριακάτικα, για να διαψεύσει τα... σενάρια που πλημμύρισαν τα φύλλα και τα δελτία του Σαββατοκύριακου για τη ρήξη που επήλθε στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς σίγουρα η τρόικα θα πρέπει να έφυγε δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εν όψει ΔΕΘ βγαίνουν ωφελημένοι επιδεικνύοντας διαπραγματευτική πυγμή.

Παρά ταύτα είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη λογική του αντιπροέδρου, ο οποίος υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που στήθηκε είναι βλαπτικό για την «πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν κάτι έχει χαθεί, μάλλον είναι η εμπιστοσύνη του λαού στις ικανότητες της κυβέρνησης.
Χ.Ζ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: