2.9.11

Προς τα... δικαστήρια οδεύουν οι πρυτάνεις...


Ναι στα ανοιχτά πανεπιστήμια αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για τις εξελίξεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας εκφράζουν οι πρυτάνεις στην έκτακτη σημερινή συνεδρίασή τους, που γίνεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Μια γενική...

αποτίμηση της κατάστασης των καταλήψεων αλλά και γενικότερα των φοιτητικών αντιδράσεων προσπαθούν να κάνουν οι πρυτάνεις, στη συνεδρίαση που γίνεται παρουσία συνταγματολόγων.

ΣΌσον αφορά στις καταλήψεις, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης Κ. Ρέμελης, δήλωσε ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι πρυτάνεις, υπογραμίζοντας ότι δεν εξέθρεψαν αυτοί τα φαινόμενα των κομματικών νεολαιών, τονίζοντας ωστόσο ότι ουδείς φοιτητής εκλήθη να πει τη γνώμη του κατά την περίοδο της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Επιπρόσθετα ο Κ. Ρέμελης αναφέρθηκε και στο θέμα του κοσμήτορα που ουσιαστικά διορίζεται, ενώ ο πρύτανης εκλέγεται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ. Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται ότι οι πρυτάνεις, τουλάχιστουν στην πλειοψηφία τους, σκέφτονται να προσφύγουν στα Συνταγματικά Δικαστήρια.

"Δύσκολα διαχειρίσιμη" δήλωσε ότι είναι η σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσθέτοντας ότι: "εμείς θέλουμε την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, η κατάσταση όμως είναι δύσκολη".

Η συνεδρίαση θα κρατήσει μέχρι το βράδυ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: