5.9.11

Αναζητούν τον Καντάφι ακόμη και... υπογείως...


Οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται να καταλάβουν τόσο τη Σύρτη, όπου γεννήθηκε ο λίβυος ηγέτης, όσο και την Μπάνι Ουαλίντ, όπου φέρεται να έχει καταφύγει, καθώς οι δυνάμεις τους προσπαθούν να θέσουν υπό τον ... έλεγχό τους το σύνολο της χώρας.
Οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται να καταλάβουν τόσο τη Σύρτη, όπου γεννήθηκε ο λίβυος ηγέτης, όσο και την Μπάνι Ουαλίντ, όπου φέρεται να έχει καταφύγει, καθώς οι δυνάμεις τους προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο της χώρας.

Η τύχη του Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο παραμένει ασαφής από την στιγμή που εγκατέλειψε την Τρίπολη και τα σενάρια για το πού βρίσκεται αλλά και πώς διαφεύγει οργιάζουν.

Καίριας σημασίας για την "απόδρασή" του από την πρωτεύουσα ίσως έπαιξε το τεράστιο δίκτυο αγωγών νερού που ο ίδιος δημιούργησε στις αρχές του 1980, προκειμένου να φέρει νερό στα βόρεια μεσογειακά παράλια από τις τεράστιες υπόγειες λίμνες κάτω από τη Σαχάρα.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό γράφημα, πρόκειται για μία σειρά από αγωγούς διαμέτρου 4 μ. και μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων που καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της επικράτειας της Λιβύης.

Το "Ογδοο Θαύμα του Κόσμου" όπως αποκαλεί ο ίδιος το έργο του, μπορεί τελικά να έκανε ένα μικρό "θαύμα" και για τον ίδιο τον Μουαμάρ Καντάφι.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: