20.9.11

Οι Κινεζικές τράπεζες μειώνουν σημαντικά τις συναλλαγές τους με τις Ευρωπαϊκές...


Φοβούνται τις επιπτώσεις από την κρίση του χρέους...
Μία ακόμη κινεζική τράπεζα, η Bank of China που είναι ο βασικότερος διαπραγματευτής της εγχώριας αγοράς συναλλάγματος, σταμάτησε τις συναλλαγές προθεσμιακής αγοράς και swap επιτοκίων με τις ευρωπαϊκές τράπεζες εξαιτίας της κλιμακούμενης κρίσης χρεών στην ΕΕ, σύμφωνα με...

έγκυρες πηγές του Ρόιτερς.

Μία άλλη επίσης κινεζική τράπεζα σταμάτησε τις συναλλαγές swap με μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες υποδηλώνοντας πως οι κινέζοι πιστωτές πυκνώνουν πλέον τις γραμμές των πιστωτικών ιδρυμάτων που περιορίζουν την έκθεση τους στην πληττόμενη από την κρίση χρεών Ευρωζώνη.

Η Bank of China σταμάτησε μεταξύ άλλων τις συναλλαγές με τις γαλλικές τράπεζες Societe Generale, Credit Agricole και BNP Paribas, εν μέρει εξαιτίας της πρόσφατης υποβάθμισης τους από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, αναφέρει η πηγή. Ενώ άλλη πηγή αναφέρει πως η απόφαση της Bank of China μπορεί να γενικευτεί καλύπτοντας και την εγχώρια αγορά συναλλάγματος (προθεσμιακή και μη). Επίσημες δηλώσεις πάντως δεν υπάρχουν από καμία πλευρά.

Η Βank of China σταμάτησε επίσης να συναλλάσσεται με την UBS AG μετά την αποκάλυψη παράνομων συναλλαγών με ζημία 2,3 δις για την τράπεζα.

Μολονότι η συμμετοχή των κινεζικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά είναι σχετικά μικρή ώστε να μην επηρεάζει σοβαρά τη κρίση, η εξέλιξη αυτή δείχνει πόσο άσχημα αισθάνονται από πλευράς ρευστότητας μία σειρά υπερ-μοχλευμένες τράπεζες και πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η κατάσταση στη διατραπεζική αγορά ενόψει μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: