9.9.11

Απάντηση ΕΡΤ στον Σίμο Κεδίκογλου...


Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, το πρωί της Παρασκευής 09 Σεπτεμβρίου 2011, ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά, ότι υπάρχει «ένα μεγάλο σκάνδαλο», συνοδευόμενο από «ξέπλυμα μαύρου χρήματος και...

απόπειρες δωροδοκίας».
Η ΕΡΤ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να απαντήσει τα πιο κάτω, τα οποία ήδη από το Νοέμβριο του 2010 έχει υποβάλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα :

1. Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται στη μεταφορά, διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.
2. Από το 2007, η ΕΡΤ Α.Ε. είχε συνάψει δύο (2) σχετικές συμβάσεις με την εταιρία COMART οι οποίες έληγαν το 2010.
3. Το ετήσιο κόστος για την ΕΡΤ Α.Ε. για την υλοποίηση των εν λόγω συμβάσεων, ανερχόταν στο ποσό των 441.629 Ευρώ.
4. Οι συμβάσεις με την εταιρία COMART, δεν διεκόπησαν «ούτε παράνομα, ούτε παράτυπα», όπως ισχυρίζεται ο κ. βουλευτής. Απλώς έληξαν. Σχετικές συζητήσεις μεταξύ των μερών για την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων δεν ευδοκίμησαν.
5. Η COMART κατέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία απέρριψε το αίτημά της για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστολή εκτέλεσης της νέας σύμβασης. Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από διαρκείς αναβολές και παραιτήσεις που προβαίνει η COMART.
6. Η εταιρία France Telecom, στην οποία αναφέρεται ο κ. Κεδίκολγου, έχει ενημερώσει με επιστολή της την ΕΡΤ, ότι πλέον δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρία COMART.
7. Μετά από διαγωνιστική διαδικασία (πρόσκληση ενδιαφέροντος) στην οποία συμμετείχαν κορυφαίες εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, νέα ανάδοχος εταιρία, ανεδείχθη η PCCW Global.
8. Η σύμβαση ΕΡΤ – PCCW Global αποφέρει ετησίως στην ΕΡΤ 900.000 $ συν ΦΠΑ 23%.
9. Τα πιο πάνω βεβαιώνονται από την υπ’ αριθμ. 138/Α/23-02-2011 σχετική έκθεση που διενήργησε το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπιστώνει ως απολύτως σύννομες τις ενέργειες της ΕΡΤ Α.Ε. και πως ήταν ιδιαίτερα επωφελείς για τη δημόσια τηλεόραση.
10. Τα περί καταγγελιών για απόπειρα δωροδοκίας το 2006 και πειρατείας την ίδια περίοδο στην Αυστραλία και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δεν αφορούν την παρούσα διοίκηση και θεωρούμε ότι επιδιώκεται εσκεμμένη σύγχυση.
11. Σήμερα, ύστερα από απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει προκηρύξει έναν ανοιχτό διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά του σήματος της ERT WORLD σε όλο τον κόσμο, ενώ δόθηκε σε διαβούλευση ο δεύτερος, ανοιχτός διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, για τη διανομή και εκμετάλλευση του σήματος.
12. Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Η Διοίκηση της ΕΡΤ προσκάλεσε τον κ. Κεδίκογλου για να ενημερωθεί επί των πραγματικών τούτων δεδομένων, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενημέρωση...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: