12.9.11

Ο Ανθιμος και ο Λάνθιμος...



Της Ρούλας Γεωργακοπούλου

Λάθος στιγμή διάλεξε ο Γιώργος Λάνθιμος να τονώσει το φρόνημά μας. Η εντυπωσιακή πορεία του από τις Κάννες στα Οσκαρ κι από εκεί στο φεστιβάλ Βενετίας πολύ φοβάμαι ότι μόνο φθόνο μπορεί να ... προκαλέσει. Τι γιατί; Επειδή ψήλωσε απότομα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας που ψοφάμε για στρογγυλεμένο, «κυριολεκτικό» σινεμά, λαϊκό στην εκτέλεση και στις προθέσεις.
Ενας λόγος παραπάνω που το παιδί με το παπιγιόν έχει τον κοινώς λεγόμενο «ανθρωποδιώχτη». Δεν αναλώνεται σε εκ βαθέων εξομολογήσεις προς τα ΜΜΕ ούτε ερωτοτροπεί με την κοινή γνώμη που έχει να πανηγυρίσει για καλλιτεχνικό γεγονός από την εποχή της Παπαρίζου.
Λυπάμαι αλλά έτσι δεν χτίζονται καριέρες. Μα γιατί δεν παίρνει παράδειγμα το κυριακάτικο live τού (σχεδόν) συνονόματού του ιεράρχη από την ΕΤ3;
Λάβρος ο Ανθιμος καταγγέλλει στο ποίμνιον την απόφαση της πολιτείας να ιδρυθεί στην Αττική μουσουλμανικό τέμενος. Τι γιατί; Επειδή όταν ταξιδεύει στην Τουρκία, τον υποχεώνουν, λέει, να βγάζει το ράσο και να κυκλοφορεί με φράγκικη στολή, η οποία στην εκκλησιαστική αιδώ ισοδυναμεί μάλλον με αδαμιαία.
Περίεργο. Δεν πάει πολύς καιρός που ουκ ολίγοι εν Χριστώ ομότεχνοί του δεν έβλεπαν την ώρα να αποσυρθούν στα αποδυτήρια των Διεθνών Αεροδρομίων και ν' αλλάξουν το αντερί με κανένα άκακο μπλέιζερ. Καθ' οδόν προς τα ελβετικά spa, τις Αλπεις κι ακόμα παραπέρα.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: