28.9.11

Μεταφέρουν τους τουρίστες με το... τουριστικό τρενάκι...


Το τουριστικό τρενάκι επιστράτευσε ο Δήμος Πειραιά για να εξυπηρετήσει εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά (δείτε βίντεο).
Λόγω της απεργίας στα μέσα μεταφοράς και τα ταξί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μετακινηθούν.
Τα λευκά τρενάκια φτάνουν στο... λιμάνι για να παραλάβουν τους τουρίστες και να μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.

Οι τουρίστες επιβιβάζονται σε κόκκινα διπλά τουριστικά λεωφορεία, προκειμένου να καταλήξουν στο κέντρο της Αθήνας.
Συνεχίζεται το απεργιακό «μπαράζ»

Νέος «γολγοθάς» περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό καθώς δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 24 ώρες λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προαστιακός και ΟΣΕ.

Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και οι ιδιοκτήτες ταξί, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Την ίδια ώρα, νέα προσφυγή στο δικαστήριο για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης στο Μετρό, το Τραμ και τον ΗΣΑΠ, κατέθεσε η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Υπενθυμίζεται, ότι και την Τετάρτη απεργούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών και των τελωνειακών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Κινητοποιήσεις και για τους εργαζόμενους στους δήμους

Κατάληψη όλων των δημαρχείων, έχουν προαναγγείλει σήμερα,, οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τους υπαλλήλους να προχωρήσουν, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών και να κάψουν τα ειδοποιητήρια του υπουργείου Οικονομικών για την έκτακτη εισφορά

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συνδικαλιστών στελεχών του δημοσίου αλλά και όσων εργαζομένων το επιθυμούν, στις 3.00 το μεσημέρι στο Θέατρο Ορφέας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 6.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλήνια απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Οκτωβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι καλούνται να προχωρήσουν, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, στην κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ αλλά και των ΧΥΤΑ, έως την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στις 5 Οκτωβρίου.

Απεργία στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Κινητοποιήσεις έως και τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η αρχή των κινητοποιήσεων προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, με 4ωρη στάση εργασίας 11.00 -15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στις 5 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και για τις 19 Οκτωβρίου πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Στον νέο κύκλο κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί με 3ωρη στάση εργασίας (11.00 -14.00), την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: