1.9.11

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τον νέο νόμο - πλαίσιο...


Με δυο συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ομόνοια κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, καθώς συνεχίζεται το... «ντόμινο» των καταλήψεων σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Κλεστή είναι η Πανεπιστημίου από την Χαριλάου Τρικούπη και η Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, λόγω της συγκεντρώσεως.

Εως την Πέμπτη, υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Παράλληλα, τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.

Στις κινητοποιήσεις φοιτητών μέσω των καταλήψεων εισήλθαν τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: