1.9.11

Και καρφιά Καστανίδη κατά Κουτρουμάνη για τις προσλήψεις στις ΜΚΟ...


Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των προσλήψεων μέσω ΜΚΟ που έχει ανοίξει το υπουργείο Eργασίας και ο... υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, σε μία εξέλιξη που αποδεικνύει ότι είναι συνεχή τα φαινόμενα τριβών μεταξύ κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για περίπου 55.000 προσλήψεις, οι οποίες δεν πρόκειται να περάσουν από το ΑΣΕΠ, σε μία εξέλιξη που έχει προκαλέσει και εσωκομματικές αμφισβητήσεις στο κυβερνών κόμμα αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ερωτώμενος, επίσης, ο υπουργός για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και για το αν έχει επικοινωνία για το ΑΣΕΠ, απάντησε με νόημα πως «εμείς δε θα ξεκινούσαμε αν δεν είχαμε την έγκριση του ΑΣΕΠ».
Ο κ Καστανίδης αναγνώρισε, πάντως, πως πολλές φορές αυξάνονται οι πιέσεις για ευελιξία, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ότι ο κ Κουτρουμάνης θα κάνει ότι είναι δυνατό στο θέμα της διαφάνειας, αφού προσπαθεί να μην δεχθεί άλλες κριτικές στο θέμα αυτό…
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: