17.9.11

Φήμες για γκέι σύζυγο! ...


Η 44χρονη Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, γνωστή ως "κυρία Γκούτσι" για τα ακριβά ενδυματολογικά της γούστα, πέτυχε ιστορική νίκη για την Κεντροαριστερά. Με το καλημέρα οργιάζουν οι φήμες ότι ... ο σύζυγός της είναι ομοφυλόφιλος και ότι το ζευγάρι φοροδιαφεύγει
Φήμες για γκέι σύζυγο!

H "κυρία Γκούτσι" (Gucci), όπως την έχουν βαπτίσει τα δανέζικα ΜΜΕ για τα ακριβά γούστα της, η 44χρονη Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας μετά την ιστορική νίκη της Κεντροαριστεράς έναντι του κεντροδεξιού κόμματος στις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Πριν καλά καλά γευτεί τη νίκη της, οι φήμες ότι ο σύζυγός της είναι ομοφυλόφιλος και ότι το ζευγάρι φοροδιαφεύγει, οργιάζουν στα ΜΜΕ της πατρίδας της.

"Η Χέλε και ο σύζυγός της, Στίβεν Κίνοκ, δεν πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί για τα σπίτια που διαθέτουν στη Δανία",αναφέρουν μεταξύ άλλων δημοσιεύματα. Ο Στίβεν, ο οποίος εργάζεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στη Γενεύη, απουσιάζει πολλές ημέρες από τη συζυγική εστία. Η γυναίκα του, πάντως, έσπευσε να δηλώσει πως ο άντρας της κάθε Σαββατοκύριακο είναι στο σπίτι.

Η νίκη της Κεντροαριστεράς σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην πολιτική σκηνή της χώρας. Οι ψηφοφόροι, που προσήλθαν στις κάλπες, μαύρισαν την απερχόμενη κυβέρνηση εν μέρει τουλάχιστον εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης. Η Δανία δεν είναι στην Ευρωζώνη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επηρεάζεται από την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών, η Κεντροαριστερά κερδίζει 89 έδρες από τις 189 (συνολικός αριθμός εδρών) έναντι 86 της Κεντροδεξιάς.

Υστερα από 10 χρόνια στην εξουσία, ο δεξιός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν παραδέχτηκε χθες την ήττα του και τηλεφώνησε στη νικήτρια των εκλογών για να τη συγχαρεί.

"Μπορούμε να αποχαιρετήσουμε δέκα χρόνια διακυβέρνησης μιας μπουρζουαζίας που βάλτωσε. Εχουμε τώρα την ευκαιρία να αλλάξουμε τη Δανία", δήλωσε η 44χρονη Χέλε αμέσως μετά τα τελικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία της, υποσχέθηκε να αναζωογονήσει την οικονομία της Δανίας προχωρώντας σε επενδύσεις στους τομείς των υποδομών και της εκπαίδευσης.

Η Χέλε θέλει να αφαιρέσει κάποια από τα "ψαλίδια" που είχε βάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση στο κοινωνικό κράτος, να αυξήσει τους φόρους στις τράπεζες και στους πλούσιους και να βάλει τους Δανούς να εργάζονται κατά μέσο όρο μία ώρα περισσότερο εβδομαδιαίως.

Το προφίλ της
Αποτίναξε την εικόνα της μεγαλοαστής

Η Χέλε-Τόρνινγκ Σμιτ τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει την εικόνα της κομψής μεγαλοαστής και να καταστεί η "φυσική" αρχηγός του κεντροαριστερού κόμματος ή αλλιώς Κόκκινου Συνασπισμού. Αναδείχτηκε στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών το 2005, μετά την κακή εκλογική επίδοση του κόμματος. Σχημάτισε συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα και επίσης εξασφάλισε τη στήριξη δύο μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλφιλελεύθερων και του αριστερού Κόμματος της Ενότητας. Ο σχηματισμός κυβέρνησης ίσως αποδειχτεί πρόσκληση για την ίδια, διότι οι Σοσιαλφιλελεύθεροι και το κόμμα της Ενότητας έχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά την οικονομία.

Είναι σύζυγος του Στίβεν Κίνοκ, γιου του πρώην ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: