17.9.11

Το "παιδί" μίλησε...

Έγινε κιόλας 55 ετών...

Της Κατερίνας Γκίκα

Επιτέλους ο Καραμανλής μίλησε. Και τι είπε; “ Είναι χρέος μου να στηρίξω την παράταξη και τον Πρόεδρο”. Και αυτό αποτελούσε την είδηση της ημέρας, τουλάχιστον στον μικρόκοσμο της πολιτικής καθημερινότητας. Γιατί από...

την μέρα που έφυγε από την πρωθυπουργία ο Καραμανλής δεν έχει πει σε κανέναν κουβέντα. Μιλούσαν για αυτόν οι άνθρωποι του. Ή μάλλον εκείνοι που αποκτούν ρόλο, ονοματίζονται “πηγές” του και κάνουν τις σχετικές “διαρροές”. Μπορεί πάντως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα ο Καραμανλής είχε τα γενέθλια του. Έκλεισε τα πενήντα πέντε. Ενηλικιώθηκε. Κι αποφάσισε να ψελλίσει διστακτικά τις πρώτες του λέξεις. Έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα γίνει χείμαρρος και θα τα αποκαλύψει όλα.

Πώς όμως πείστηκε ο πρώην πρωθυπουργός να πει αυτές τις τρεις λεξούλες ; Χρέος, παράταξη, Πρόεδρος. Το προηγούμενο βράδυ του είχε τηλεφωνήσει ο Σαμαράς. Για τις ευχές, αλλά με την ευκαιρία μίλησαν τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Μπορεί να επηρεάστηκε συναισθηματικά; Μπα, όχι, δεν τον έχω για τέτοιον τον Καραμανλή. Χθες στην Βουλή τον συνάντησε σε έναν διάδρομο κοντά στην έξοδο ο συνάδελφος Δημήτρης Τάκης. Τον ρώτησε αν θα πάει στην Θεσσαλονίκη κι έτσι εξασφάλισε την αποκλειστική δήλωση που δεν έχουν καταφέρει εδώ και μήνες όλοι όσοι καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ.
Με δεδομένη λοιπόν την στήριξη Καραμανλή στον Σαμαρά ( ποιος την επιζητούσε περισσότερο οι ίδιοι ή οι βουλευτές τους, δεν γνωρίζω) , το κόμμα θα δώσει την μάχη στην ΔΕΘ. Και βλέπουμε.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: