2.9.11

Συναντήθηκε με κάμερες...



Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Γιώργος Καμίνης ως υποψήφιος τότε δήμαρχος Αθηναίων περπατούσε χαλαρός στους δρόμους της Αθήνας για να διαπιστώσει ότι ελάχιστοι άνθρωποι τον αναγνώριζαν.

Παρά ταύτα, με τους λιγοστούς που τον... αναγνώρισαν, έπιανε ευχαριστώς την κουβέντα.

Χθες το πρωί, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι τέσσερις ώρες αργότερα θα περπατήσει στις πλατείες Κλαυθμώνος και Συντάγματος «προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους και καταστηματάρχες, με αντικείμενο τις δράσεις που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, για την ανάδειξη των δημόσιων χώρων».

Τελικά συναντήθηκε μόνο με τις τηλεοπτικές κάμερες και μίλησε για το κυλικείο που θα επαναλειτουργήσει στο κάτω μέρος της Κλαυθμώνος, εκεί όπου έμεναν κάμποσοι άστεγοι. Ο χώρος ήδη καθαρίστηκε και ίσως απομακρυνθούν τα παγκάκια, ενώ θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Κατά τα λοιπά, περπάτησε από τη μια πλατεία στην άλλη σε ρυθμό τζόκινγκ χωρίς να μιλήσει με κανέναν. Μόνο μια κοπέλα φώναξε ειρωνικά «μπράβο», γιατί μόλις είχε απομακρυνθεί κάποιος άστεγος από τη διαδρομή. Να μην τον αναγνώρισαν; Ο ίδιος, μάλλον αυτοσαρκαζόμενος, είπε πάντως ότι βελτιώθηκε η αναγνωρισιμότητά του, κρίνοντας από τις βρισιές που άκουσε στην πλατεία Συντάγματος από κάποιους θερμόαιμους...
Α.Χ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: