8.9.11

Εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας, για να μείνετε στο ευρώ...


Δύο φορές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ετσι ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αν δεν ... εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, επανήλθε λέγοντας στη γερμανική Βουλή ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας του ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει νέα βοήθεια, μέχρι να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί από τους διεθνείς δανειστές της: «Κυρίες και κύριοι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή. Προς το παρόν η αποστολή της τρόικας έχει διακοπεί. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να έχουμε ψευδαισθήσεις. Για όσο αυτή η αποστολή δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, η επόμενη δόση της βοήθειας δεν μπορεί να καταβληθεί. Σε αυτό δεν υπάρχει περιθώριο για παλινωδίες».

Νωρίτερα, με μία δήλωση-βόμβα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, για πρώτη φορά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ευθέως ότι αν η χώρα μας αυτή τη φορά δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, τότε θα βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας και μεταδόθηκαν στη συνέχεια από το πρακτορείο Reuters: ««Η υπεράσπιση του ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων μας. Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Στο τέλος της γραφής, είναι στο χέρι της Ελλάδας εάν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που είναι απαραίτητες για την ένταξη στην ζώνη του ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: