18.9.11

Τα χαρτιά του ανοίγει σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Ντομινίκ Στρος-Καν...



Ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, την πρώτη μετά την δικαστική περιπέτεια, θα δώσει το βράδυ της Κυριακής σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η συνέντευξη θα... δοθεί στο TF1 στις 9 (ώρα Ελλάδος) και στην Κλερ Σαζάλ, σύμφωνα με το BBC προσωπική φίλη της συζύγου του Στροσ-Καν, Αν Σενκλέρ.

Τα γεγονότα της 14ης Μαΐου και όσα ακολούθησαν αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνέντευξη. Οι δικηγόροι συμβούλεψαν πάντως τον Στρος-Καν να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να τονίσει ότι το συμβάν αυτό τον στεναχώρησε ιδιαίτερα, αναφέρει το AFP. Το ίδιο έπραξε όταν ζήτησε συγνώμη από τους πρώην συνεργάτες του στο ΔΝΤ αναγνωρίζοντας ένα λάθος του.

Οι δικηγόροι της Ναφισάτου Ντιάλο, της καμαριέρας που κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για βιασμό, δηλώνουν από την πλευρά τους ότι ο Στρος-Καν θα πρέπει να απαντήσει σε αιχμηρές απαντήσεις αλλιώς το όλο θέμα θα είναι «παράσταση δημοσίων σχέσεων».

Οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν αποσύρθηκαν τον περασμένο Αύγουστο αλλά εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στα αστικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση από το IFOP στην Le Journal du Dimanche το 53% πιστεύει ότι θα ανακοινώσει την επιστροφή του στην πολιτική αλλά μόνο το 22% ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Γαλλίας.

Ακόμη το 34% θέλει ο Στρος-Καν να δηλώσει την υποστήριξή του σε έναν υποψήφιο των εσωκομματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και το 48% αναμένει από τον Στρος-Καν να εξηγήσει το ρόλο που θέλει να έχει στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

Οι Γάλλοι περιμένουν ακόμη από τη συνέντευξη αυτή περισσότερο μία εκτίμηση για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και λύσεις για την αντιμετώπισή της παρά εξηγήσεις για το τί συνέβη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μανχάταν.

Πριν από την υπόθεση στη Νέα Υόρκη ο Στρος-Καν θεωρούνταν το δυνατό χαρτί των Σοσιαλιστών στην αναμέτρηση με τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Πάντως, παρά το ότι οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί ο Στρος-Καν αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στο κόμμα του.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: