17.9.11

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να φιλήσει την Τριστάν Μπανόν...


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε στη διάρκεια κατάθεσής του για την υπόθεση της δημοσιογράφου Τριστάν Μπανόν, η οποία τον κατηγορεί για ... απόπειρα βιασμού, ότι επιχείρησε να την φιλήσει, αλλά ότι συνάντησε την άρνησή της.

Αυτά αναφέρει πηγή των ερευνών σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας L'Express, η οποία λέει συγκεκριμένα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προσπάθησε να φιλήσει τη Γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα χωρίς τη συναίνεσή της.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνήγορος του Στρος-Καν, Ενρί Λεκλέρ, αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι στην κατάθεσή του στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ντομινίκ Στρος Καν διέψευσε «όλα τα στοιχεία, που σχετίζονται με απόπειρα βιασμού».

«Όμως, [...] παραδέχθηκε ότι έκανε τα πρώτα βήματα ερωτικής σχέσης με την Μπανόν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» ανέφερε πηγή των ερευνών στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την L' Express, ο Στρος-Καν δήλωσε ότι όταν συνάντησε την άρνηση της κοπέλας, δεν επέμεινε.

Τον Ιούνιο, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της καμαριέρας ξενοδοχείου, η Μπανόν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του ότι το 2003 αποπειράθηκε να την βιάσει.

Σύμφωνα με την 32χρονη Μπανόν, ο Στρος-Καν επιχείρησε να την βιάσει το Φεβρουάριο του 2003 μέσα σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, όπου είχαν συναντηθεί για να του πάρει συνέντευξη.

Θεωρείται πιθανό ότι η δίωξη κατά του Στρος-Καν δεν θα προχωρήσει, καθώς όταν δεν έχει ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία, τότε το αδίκημα της πιθανολογούμενης σεξουαλικής επίθεσης παραγράφεται μετά από τρία χρόνια.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: