11.9.11

Αντιδράσεις για την ομιλία Παπανδρέου...


Την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
"Ο πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά... εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού,

"Τον καλέσαμε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Δεν το έκανε. Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε. Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

Προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο - μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες!", πρόσθεσε ο κ.Μιχελάκης.

"Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο Πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία. Αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη", κατέληξε.

ΚΚΕ: Δεν κρύβονται τα καπιταλιστικά αδιέξοδα
"Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία", σχολίασε το ΚΚΕ.

"Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία", πρόσθεσε το ΚΚΕ.

Καρατζαφέρης: "Ο πρωθυπουργός ζει στον κόσμο του"
"Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του. Θα λάβει την απάντησή του την Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο ακριβώς χώρο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αλέσει ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα σε χαλασμένο μίξερ. Του θυμίζουμε τι είχε πει ο πατέρας του για το ΠΑΣΟΚ προσαρμοσμένο στην πατρίδα: Η Ελλάδα δεν χαρίζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται", επεσήμανε νωρίτερα ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

ΣΥΝ: Η πολιτική της κυβέρνησης χρεοκοπεί την κοινωνία
"Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Δοκιμασμένη η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις
"Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει", ανέφερε η Δημοκρατική Αριστερά.

Δημοκρατική Συμμαχία: Δεν είπε τίποτα νεότερο ο πρωθυπουργός
"Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει. Τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα. Πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται με αναβολές και καθυστερήσεις στον περιορισμό του μεγέθους του κράτους. Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημ.Ζαφειριάδης
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: