29.9.11

Εφεδρεία και Προϋπολογισμός την Κυριακή στη Βουλή...



Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες, δίνοντας αγώνα με τον χρόνο και καταβάλλοντας αγωνιώδη προσπάθεια για να... βρει λύσεις σε μείζονα θέματα, όπως το πώς θα επιτευχθεί να τεθούν σε εφεδρεία χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Το θέμα της εφεδρείας δεν τέθηκε τελικά στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάλληλη προετοιμασία. Για να μη δοθεί αρνητική εντύπωση σχετικά με τις προθέσεις και την ταχύτητα της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 και προς τούτο αποφασίστηκε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή για να συζητήσει και τα δύο παραπάνω θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εξελίξεις θα κινηθούν με βάση το πλαίσιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

«Επειδή υπάρχουν διάφορα σενάρια σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, θέλω να επισημάνω για άλλη μία φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου και μόνο αυτή καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απέδωσε τα εύσημα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -χαρακτηρίζοντας γενναία της στάση τους- γιατί ψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα, «μία απόφαση δύσκολη μεν, αλλά αναγκαία, καθώς διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον», όπως είπε.
Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με όσους δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται Ελληνες επιχειρηματίες να βγάζουν τα λεφτά τους έξω αντί να τα επενδύουν στη χώρα, και να ζητούν από εμάς να επενδύουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να δείξουν το παράδειγμα κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: