1.9.11

Εικόνες ντροπής στο τελωνείο Χίου..

www.tvpatrida.gr
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ... ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Ορατά για μια ακόμα φορά έγιναν και την Πέμπτη τα προβλήματα των υποδομών στο τελωνείο της Χίου με την άφιξη 700 τούρκων επισκεπτών που επέλεξαν το νησί μας για τις διακοπές του ραμαζανιού. Οι ουρές από τους τούρκους που περίμεναν για τον έλεγχο διαβατηρίων έφταναν μέχρι και... την περίφραξη του τελωνείου και οι επισκέπτες επί δυο ώρες βρίσκονταν μέσα στον ήλιο μέχρι να εξυπηρετηθούν από τους τρεις μόλις αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν τους ελέγχους στα διαβατήρια. Την αδυναμία εξυπηρέτησης τόσων πολλών επισκεπτών επισήμαναν στο ρεπορτάζ και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, που επανειλημμένα έχουν θέσει το πρόβλημα στο αρμόδιο υπουργείο με επιστολές τους. «Οι υπάρχουσες υποδομές είναι για την εξυπηρέτηση 100, μάξιμουμ 200 ατόμων» επεσήμανε ο κ.Τσαβλόπουλος επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα είναι ακόμα δυσκολότερη το Σαββατοκύριακο, όταν και αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών που μπορεί να ξεπεράσει τους χίλιους σε μια μέρα.
Η εικόνα αυτή σύμφωνα με τους τελωνειακούς μπορεί να αναστραφεί με μικρές βελτιωτικές κινήσεις τόσο στη διαρρύθμιση του χώρου όσο και στις ώρες άφιξης των πλοίων από τον Τσεσμέ, τα οποία σήμερα φτάνουν ταυτόχρονα στο λιμάνι. «Αν υπήρχε μια εικοσάλεπτη διαφορά ανάμεσα στην ώρα άφιξης των πλοίων ο έλεγχος θα γίνονταν γρηγορότερα επεσήμαναν, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί και μια διαφορετική φόρμουλα για την εξυπηρέτηση των οργανωμένων τουριστών που έρχονται με γκρούπ.
Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται το ενδιαφέρον της πολιτείας αλλά και των τοπικών αρχών προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα στις υποδομές εξαντλείται στις υποσχέσεις και στις επιστολές, αφού η κατάσταση είναι εδώ και χρόνια γνωστή χωρίς όμως κανείς να κάνει κάτι για να αλλάξει.


Απογοητευμένοι από την εικόνα εισόδου σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα και το χρόνο αναμονής εμφανίστηκαν και οι επισκέπτες μας, επισημαίνοντας μάλιστα το λιγοστό χρόνο που απομένει σε κάποιον που έρχεται για μια μέρα να δει το νησί. "Ερχομαατε στις 11.00, περιμένουμε τουλάχιστον μια ώρα και μετά θα πρέπει στις 15.00 να επιστρέψουμε στο τελωνείο για να αναχωρήσουμε για Τσεσμε, είναι ντροπή να να χρειάζεται τόσος χρόνος αναμονής στο τελωνείο. Δεν αξίζει" είπε χαρακτηριστικά ενας απο αυτούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: