5.9.11

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα Αιολικά Νέα...


Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, οι απολυμένοι κέρδισαν τις αποζημιώσεις τους!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει με ικανοποίηση τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία επιδικάζεται σε... όλους τους απολυμένους της πρώην ημερήσιας εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα» του Γιώργου Κονδυλούδη, το πλήρες ποσό της αποζημίωσης που δικαιούνται μετά την απόλυση που υπέστησαν, όταν το Φεβρουάριο του 2010 ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα την εφημερίδα αρνούμενος μέχρι και σήμερα να καταβάλει στους εργαζόμενους τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Χρειάστηκε ένας πολύμηνος δικαστικός αγώνας που συνεχίζεται ακόμα και τώρα για να αναγνωριστεί με απόφαση το αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων στην αποζημίωση, ένα δικαίωμα που ο εκδότης ήταν υποχρεωμένος να έχει ικανοποιήσει στην πράξη προ πολλού.

Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για το αιτιολογικό της απόφασης που αναγνωρίζει πλήρως την πλήξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων από τις ενέργειες του κ. Κονδυλόυδη αλλά και για το διατακτικό μέρος που τον υποχρεώνει σε άμεση καταβολή σεβαστού μέρους των αποζημιώσεων.

Οι νίκες των συναδέλφων των πρώην «Αιολικών Νέων» αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και εμπειρία για τους αγώνες που οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ στη Λέσβο θα δώσουμε στο μέλλον!

Το ΣΕΜΜΕΛ θα συνεχίζει να παλεύει αταλάντευτα και από συνεχώς καλύτερες θέσεις ενάντια στις απολύσεις, την ανασφάλιστη εργασία, την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: