2.9.11

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τυπού Βενιζέλου – «Υπήρχε συμφωνία για τη δεκαήμερη αναβολή»...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τυπού του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο κ. Βενίζελος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, τόνισε ότι... «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε ότι «υπήρξε εκ προοίμιου συμφωνία για τη δεκαήμερη αναβολή».

«Στόχος μας είναι να προστατεύεται το συμφέρον της ελληνική οικονομίας και οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου»

Nωρίτερα, σε «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Οικονομικών με τους αξιωματούχους της τρόικας τα μεσάνυχτα, οδήγησε η αύξηση του ελλείμματος και η πίεση που υπήρξε από την πλευρά της τρόικας για την επιβολή νέων, έκτακτων μέτρων.

Ο Υπουργός Οικονομικών αυτη την ώρα παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη τύπου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου που βρισκόταν στο Παρίσι και τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να «παγώσει» τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν ξανά το επόμενο δεκαήμερο.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στη λήψη της έκτης δόσης, η οποία ουσιαστικά -και κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ- είναι στον αέρα. Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται για δέκα μέρες. Πλέον το θέμα παραπέμπεται για πολιτική λύση στην Ευρώπη και το Eurogroup.

Μετά τη στάση της κυβέρνησης, φούντωσαν εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: