6.9.11

Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Χίο με θέμα την πολυαπασχόληση...


Με κύριο θέμα την ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, θα προσπαθήσει να επισημάνει τις εναλλακτικές πηγές παραγωγής εισοδήματος στον αγρότη χωρίς να χάσει την ιδιότητα του αγρότη, ούτε της πλήρους απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των αγροτικών επαγγελμάτων.
Η ...

τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή, 9 Σεπ 2011, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία των Μεστών, στην περιοχή Μαστιχοχώριων στην νότια Χίο, με την σημαντική συμβολή της Mediterra και γευσιγνωσία φαγητών που θα παρασκευασθούν με μαστίχα. Στην έναρξη έχουν κληθεί όλοι οι φορείς, αλλά η έναρξη είναι ανοικτή και σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πρώτη αυτή προσπάθεια της ΠΕΝΑ να οργανώσει το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο των εκπροσώπων από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών σε ένα ακριτικό σημείο της πατρίδος μας, και μάλιστα σε νησί.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου το διήμερο 1 & 2 Σεπ 2011, βρέθηκαν στη Χίο ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ Λεωνίδας Πολυμενάκος και μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Χίου Νίκο Ρικανιάδη και τον εκπρόσωπο στην ΠΕΝΑ & Δημοτικό Σύμβουλο Σταύρο Βαρβάκη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Γανιάρη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτιστικών Δήμου Χίου Μικέ Γιαννάρα.




Η φετινή διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο λόγω της νησιωτικότητας, όσο και λόγω «οψιμότητας» που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές και βέβαια σε λόγους ελληνικής οικονομικής συγκυρίας. Μάλιστα φέτος οι φυσικοί υποδοχείς και υποστηρικτές των Νέων Αγροτών τα προηγούμενα χρόνια (Δήμοι, Νομαρχίες & Περιφέρειες), δηλαδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν σε μεταβατική περίοδο και είχαν πολλαπλές δυσκολίες να στηρίξουν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών.

Η ΠΕΝΑ με περισσή φροντίδα κρατήθηκε, στα 18 χρόνια Πανελλήνιων διοργανώσεων, όσο ποιο μακριά μπορούσε από τα «κόκκινα» σημεία του φυσικού περιβάλλοντος (μεταλλαγμένα, φάρμακα, χημικά κλπ), διότι οι αγρότες είναι οι εξ επαγγέλματος ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του περιβάλλοντος.
http://www.chiosnews.com
Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: