5.9.11

Με κλείσιμο απειλούνται τα μη επαγγελματικά έντυπα ...


Με κλείσιμο απειλούνται τα μη επαγγελματικά έντυπα οικολογικού, πολιτιστικού ή τοπικού χαρακτήρα. Το θλιβερό αυτό ενδεχόμενο, που άμεσα αφορά το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, έχει προκύψει μετά την ψήφιση του... άρθρου 48 του νόμου 3986/2011 και της κατ΄εφαρμογή αυτού απόφασης 14403/ 01-08-2011 του Υπουργού Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλου.

Σύμφωνα με αυτή τα περιοδικής έκδοσης έντυπα, συνήθως δεκαπενθήμερα ή μηνιαία, συνδρομητικού χαρακτήρα, όπως αυτά που εκδίδουν οι σύλλογοί μας (Εν αιθρία – Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Ύπαιθρος – Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος ΚΥ Χαλανδρίτσας, Πρόσωπο – Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ), Οικοενημέρωση –Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Η Βίγλα – Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σάμου, Καλημέρα Κυρα - Γη – Οικολογική Κίνηση Δράμας, τα οποία δεν εκδίδονται από πρόσωπα που έχουν την επαγγελματική ιδιότητα του εκδότη ή του δημοσιογράφου δεν δικαιούνται πλέον μειωμένο ταχυδρομικό τέλος, κάτι που πολλαπλασιάζει το κόστος διακίνησής τους και τα οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οι σύλλογοί μας έστειλαν την επιστολή που ακολουθεί στον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο και τους αρχηγούς των κομμάτων με το αίτημα της άμεσης επανεξέτασης και θετικής για την συνέχιση της κυκλοφορίας των εντύπων μας λύσης.

Σημειώνουμε ακόμη ότι ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Τσούκαλης έχει ήδη προβεί σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ενώ και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε, με εισήγηση του Οικολόγου περιφερειακού συμβούλου Κώστα Παπακωνσταντίνου, σε ψήφισμα υποστηρικτικό του αιτήματός μας.

Τα μη κερδοσκοπικά οικολογικά, πολιτιστικά και τοπικά έντυπα αποτελούν επάλξεις ανεξάρτητης γνώμης, ανάδειξης και στήριξης περιφερειακών θεμάτων και τοπικών κοινωνιών και το να καταστεί οικονομικά απρόσιτη η διακίνησή τους μια και με το νέο καθεστώς τα τέλη φτάνουν από 6πλάσια ως 10πλάσια απ΄ότι ως τώρα (!), θ’ αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην έμπρακτη άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας του τύπου.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: