20.9.11

Υπό κατάληψη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους...


Σε κατάληψη προχώρησαν μετά από Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δείτε βίντεο Νο.1, Νο.2), προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στις ... κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα εκεί είχε καταλήξει η πορεία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ, όπου αντιπροσωπεία τους συμμετείχε στη συνέλευση. Είχε προηγηθεί μικρή ένταση καθώς άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο τους.

Για περίπου μισή ώρα, έξω από το κτίριο παρέμειναν οι περίπου 300 διαδηλωτές, όπου με πανό στα χέρια φώναζαν συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι από την πλατεία Κλαυθμώνος και αφού πέρασαν από το υπουργείο Οικονομικών, όπου εκεί μια ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά στα ειδοποιητήρια σημειώματα που τους είχε στείλει το υπουργείο για τον κεφαλικό φόρο, κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει και 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου και στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: