15.9.11

Προσέβαλε ο Μπερλουσκόνι τη Μέρκελ;...


Άτυχος είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς φέρεται ότι τον έχουν μαγνητοφωνήσει να εκφράζεται με διόλου κολακευτικά σχόλια τόσο για το φύλο όσο και για τον σωματότυπο της Γερμανίδας καγκελαρίου, όπως δημοσιεύει η ... Sun. Ερευνητές που ηχογραφούσαν τις συνομιλίες τους άκουσαν τον Καβαλιέρε να κάνει χυδαιότατους χαρακτηρισμούς για την Άνγκελα Μέρκελ. Μάλιστα, εκβίασαν τον Μπερλουσκόνι ζητώντας του 660.000 λίρες, προκειμένου να μην δημοσιεύσουν την επίμαχη συνομιλία του με εκδότη εφημερίδας. Πληροφορίες για το τι μπορεί να περιέχεται στις κασέτες συχνά δημοσιεύονται στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σήμερα μάλιστα ασχολείται και η γερμανική Bild.
Σε δημοσίευμα με τίτλο «Προσέβαλε ο Μπερλουσκόνι την Καγκελάριό μας Μέρκελ;» οι Γερμανοί σχολιάζουν τη συμπεριφορά του Μπερλουσκόνι, ενώ αν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές - όπως αναφέρεται- θα είναι πλήγμα για τις σχέσεις της Ιταλίας με τη Γερμανία. Και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και η Άνγκελα Μέρκελ αγαπούν την Ιταλία και την επιλέγουν ως προορισμό των διακοπών τους όπως και πολλοί συμπατριώτες τους, ενώ είναι εντελώς ανάρμοστο για τον Ιταλό πρωθυπουργό να εκφράζεται με χυδαίο τρόπο για τη Γερμανίδα ομόλογό του, επισημαίνεται στο άρθρο και φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρόκο Μποτιλιόνε, ο οποίος σχολιάζει ότι χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους εταίρους ότι η Ιταλία είναι όμορφη και υπεύθυνη χώρα και τώρα αν αυτές οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, η χώρα του θα έχει υποστεί ακόμη μία ήττα.



Ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν ντοκουμέντα από τη συγκεκριμένη συνομιλία, αλλά λόγω του εκρηκτικού ταμπεραμέντου του Καβαλιέρε και της αγάπης του για όμορφες κι εξωτικές γυναίκες, όλοι θεωρούν δεδομένο ότι προσέβαλε την κ. Μέρκελ, έστω κι εν αγνοία της.

Ο εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα, ενώ η ιταλική "Il Giornale" έκανε λόγο για κουτσομπολιό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσβάλλει με τη συμπεριφορά του την Καγκελάριο, καθώς και πριν από δύο χρόνια, την άφησε να περιμένει σε συνάντησή τους, γιατί μιλούσε ώρα στο κινητό του τηλέφωνο. Επίσης, πριν από έναν χρόνο, ενώ εκείνη βρισκόταν στην Ιταλία για επίσημη επίσκεψη, ήθελε να της κάνει πλάκα και αφού κρύφθηκε πίσω από ένα άγαλμα, πετάχτηκε μπροστά της φωνάζοντας "τζα!", όπως δημοσιεύει η Daily Mail.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: