28.9.11

Κανονικά κυκλοφορούν αύριο λεωφορεία-τρόλεϊ...


Το απόγευμα αποφασίζουν τα υπόλοιπα μέσα...
Στις 18:00 συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο, ενώ θα συνεχίσουν την απεργία τους τα ταξί. Υπενθυμίζεται πως...
την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μαζί με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέβασε και πάλι τους τόνους προειδοποιώντας τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ότι για να περάσει το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει εξαγγείλει, «θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50.000 πτώματα».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ή και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αριστείδη Μπουρδάρα, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία.

«Ελπίζουμε να λένε αλήθεια αυτή τη φορά», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ο οποίος επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, η οποία οδηγεί σε αφανισμό το επάγγελμά τους και χιλιάδες οικογένειες.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπουρδάρα, έθεσε τις εξής «κόκκινες γραμμές»:

Να μπορεί να γίνεται μεταβίβαση της άδειας με νόμιμες διαδικασίες.
Να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες και να διευρυνθούν.
Να μη δοθούν νέες άδειες.
Όποια νομικά πρόσωπα δημιουργηθούν να γίνουν με βάση τις υπάρχουσες άδειες.



Πορεία αύριο στη Βουλή

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί κατήγγειλαν ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής πραγματοποιούν δρομολόγια από την Αθήνα στο αεροδρόμιο με εισιτήριο 5 ευρώ ανά επιβάτη. Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή, υποστηρίζοντας ότι έχουν πάρει άδεια από την Τροχαία για λόγους «κοινωνικού συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: