7.9.11

Νέο πανίσχυρο λέιζερ...


Διαθέσιμο ακόμα και στο ευρύ κοινό...
Το λέιζερ είναι από τις τεχνολογίες που έχουν βρει εφαρμογή σε κυριολεκτικά άπειρες εφαρμογές τόσο στον ιατρικό, όσο και στον επιστημονικό...
τομέα. Αναφορικά τώρα με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν γενικά μικρή ένταση και η...
απόσταση στην οποία μπορούν να φαίνονται είναι και αυτή σχετικά μικρή.

Το Spider 3 Krypton, πρόκειται όμως πραγματικά για κάτι το διαφορετικό, μιας και η ακτίνα του φθάνει τα 136 χιλιόμετρα, μπορεί να βάλει φωτιά σε χαρτί το οποίο θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου και να είναι ορατό ακόμα και από τους αστροναύτες.

Δεν είναι άλλωστε περίεργο που εξετάζεται από το βιβλίο Γκίνες, για να χαρακτηριστεί ως το πιο φωτεινό λέιζερ πάνω στην Γη, μιας και πρακτικά είναι 8000 πιο φωτεινό από ότι το να κοιτάξουμε απευθείας στον ήλιο. Στη συσκευασία του το λέιζερ για αυτό το λόγο θα συνοδεύεται και από γυαλιά προστασίας, η χρήση των οποία συνίσταται και από τους κατασκευαστές του.

.



Το πράσινο λέιζερ, είναι 20 φορές ισχυρότερο από το μπλε φως στο ανθρώπινο μάτι και εκεί είναι που έγκειται το τεράστιο εύρος του. Όπως αναφέρθηκε, είναι τόσο ισχυρό ώστε να βάλει φωτιά σε χαρτί, και για αυτό ακριβώς το λόγο έχει ένα ενσωματωμένο επεξεργαστή για να προφυλάσσει το λέιζερ από την υπερθέρμανση.

Η υπηρεσία προστασίας της Βρετανίας προειδοποιεί για την αγορά τέτοιων ισχυρών λέιζερ, μιας και έχουν διάφορα συμβάντα κατά οποία έχουν τραυματιστεί από εγκαύματα άνθρωποι και φυσικά έχουν χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους οι οποίοι προκαλούν αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Η εταιρεία από την μεριά της δηλώνει πως οι περισσότεροι πελάτες της είναι επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και επιστημονικές έρευνες, όμως έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και απλοί πολίτες...
http://www.peramatozoa.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια: