15.9.11

Ενταση στη συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ ...


Ενταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από τη Βουλή κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΕΡΤ, που αντιδρούν στα σχέδια συρρίκνωσής της, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Ολα ξεκίνησαν όταν τα... ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους να καταλάβουν τη Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα διαδηλωτής. Η ένταση πάντως δεν πήρε διαστάσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δεν θα επιτραπεί το κλείσιμο της κερδοφόρου ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει η Ιφιγένεια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας.

«Είμαστε εναντίον του κλεισίματος της ΕΤ1. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

«Λέμε "ναι" στο νοικοκύρεμα άλλα "όχι" στα κλεισίματα», πρόσθεσε. «Αυτό που πρέπει να γίνει και το τονίζει και η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, είναι να τονωθεί η ανεξαρτησία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων», κατέληξε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: