1.9.11

Ο Βενιζέλος «σκοτώνει» τον αγγελιοφόρο...


Την εγκυρότητα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αμφισβητεί ευθέως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη ... δημοσιοποίηση της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία η δυναμική του χρέους είναι εκτός ελέγχου!

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους δεν διαθέτει "τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα" διεθνών και προαναγγέλλει αλλαγές στη λειτουργία του, σημειώνοντας ότο ήδη συζήτησε από χθες με τον πρόεδρο της Βουλής για τη λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.

Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: