15.9.11

Παπανδρέου προς υπουργούς: Προσέχετε τι λέτε μας ακούν οι κερδοσκόποι...


Άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας τους να προσέχουν τι λένε γιατί «κάθε πράξη μας, κίνησή μας, λέξη μας, θετική ή αρνητική, είναι καθοριστικής σημασίας. Και...

κάθε καθυστέρηση θα αναδεικνύεται ως βουνό στο εξωτερικό, ως επιβεβαίωση αδυναμίας, ως επιβεβαίωση κάθε προκατάληψης απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και ως ευκαιρία για κάθε κακοθελητή και κερδοσκόπο να χτυπήσει το ευρώ ή την Ελλάδα».

"Καλό είναι να συζητάμε, καλό είναι να διαπραγματευόμαστε, καλό είναι να διαβουλευόμαστε, να δούμε πώς εφαρμόζουμε τους στόχους. Αλλά αυτούς τους στόχους, όμως, πρέπει να τους πιάσουμε και να κινηθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Όποιο αποτέλεσμα έχουμε, μικρό ή μεγάλο, πρέπει επίσης να προβάλλεται θετικά. Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρχει μια μηδενιστική προσέγγιση, την οποία βεβαίως η αντιπολίτευση καλλιεργεί στο έπακρο, αλλά όπως είπα, αυτό μετά περνάει δυστυχώς στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, σημείωσε ότι θέλει σύμμαχο τον δημόσιο υπάλληλο. "Θέλουμε, όμως, και να αισθάνεται ο δημόσιος υπάλληλος ότι επιβραβεύεται αυτός που πράγματι κάνει σωστή δουλειά, αλλά και ότι γι’ αυτόν ο οποίος ξεφεύγει από τα καθήκοντά του ή καταπατά τις υποχρεώσεις του και το νόμο, θα υπάρχει αντίδραση, θα υπάρχουν και κυρώσεις, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε απουσία ελέγχου και ατιμωρησία", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πειθαρχικό δίκαιο στη Δημόσια Διοίκηση, παραδέχτηκε ότι "θα υπάρξουν, βεβαίως, αντιστάσεις από διαφόρους, που θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα είναι δήθεν αντιλαϊκά ή δεν ξέρω τι άλλο. Αντιθέτως, στοχεύουμε ακριβώς στο να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, γιατί έχει παρεξηγηθεί η έννοια του δημόσιου συμφέροντος".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: