5.9.11

Ένα ισχυρό brand name για την Πελοπόννησο...


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε στην σύσταση Συνδέσμου Εξαγωγέων, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών Πελοποννησιακών προϊόντων και την δημιουργία ενός brand name με τον τίτλο Πελοπόννησος, για όλα τα προϊόντα.
Ωστόσο, οι εξαγωγικές μονάδες της Πελοποννήσου έχουν χρόνια τώρα βάλει τις δικές τους βάσεις στις αγορές του εξωτερικού, ενώ πολλές από αυτές έχουν...
δημιουργήσει ήδη το δικό τους «brand name».
Στην Αργολίδα κυρίαρχο ρόλο στις εξαγωγές έχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΡΕΑ, η οποία παράγει στις εγκαταστάσεις της μεγάλο αριθμό προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά, διαχωρίζονται σε δύο γενικές κατηγορίες: καταναλωτικά προϊόντα, σε τελική μορφή και βιομηχανικά προϊόντα, που απευθύνονται σε πελάτες βιομηχανίας.
Τα καταναλωτικά προϊόντα, διατίθενται στην αγορά με τα εμπορικά σήματα που έχει κατοχυρώσει η ΕΑΣΑ. Εκτός αυτού όμως, έχει αναληφθεί η παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, για τις μεγαλύτερες αλυσίδας super market της Ελλάδας. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων διατίθενται στην χώρα μας.
Στο εξωτερικό οι αγορές της ΕΑΣ Αργολίδας είναι χώρες όπως η Κύπρος, η FYROM, η Σουηδία, η Γερμανία, η Αρμενία και ορισμένες ακόμα. Για την διάθεση των προϊόντων έχει οργανωθεί πλήρες εμπορικό δίκτυο. Η βιομηχανική παραγωγή λειτουργεί με πλήρης πιστοποιήσεις ISO-22000 και HACCP.Πρόκειται κυρίως για χυμούς φρούτων, όπως πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα, μανταρίνι, καθώς και καφέ.
Πέραν όμως αυτών, η Ε.Α.Σ. Αργολίδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της φιλοσοφικής προσέγγισης του Συνεταιριστικού Κινήματος. «Ήδη από το 1985, επίμονα διαμορφώθηκε η άποψη ότι πρέπει να έλθουμε σε άμεση ρήξη με την αντίληψη του κρατισμού και της ακινησίας» αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης. «Υποστηρίξαμε ότι οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι απλά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με πολλούς μετόχους και όσο λιγότερη επαφή έχουν με το κράτος, τόσο καλύτερα. Για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής το κράτος έχει άλλους φορείς, τον Ο.Γ.Α., το ΠΙΚΠΑ, την Κοινωνική Πρόνοια» συμπληρώνει και καταλήγει με την διαπίστωση πως η άποψη ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις οφείλουν να ασκούν κοινωνική πολιτική υποκρύπτει την πρόθεση κάλυψης της ανικανότητας και της κακοδιαχείρισης...
http://radio936.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: