28.9.11

Έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης στα μέσα Οκτωβρίου...


Σε έκτακτο συμβούλιο Eurogroup, που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου, θα αξιολογηθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και θα αποφασισθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Τη... σχετική ανακοίνωση έκανε την Τετάρτη από τις Βρυξέλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι στο προγραμματισμένο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικα επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: