21.9.11

Έρευνα της GPO: Ο ελληνικός λαός δε θέλει να κλείσει η ΕΤ1...

Του Θωμά Σίδερη

Μπορεί για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ηλία Μόσιαλο τα λουκέτα της ΕΤ1 και της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ να έχουν κλειδώσει, η μεγάλη πλειοψηφία όμως των Ελλήνων εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα κρατικά μέσα για την ενημέρωση και την...

ψυχαγωγία του. Αυτό είναι το κύριο και ουσιαστικό πόρισμα της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας της GPO για λογαριασμό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους κύριους άξονες της δημοσκόπησης, που πρώτο το MEDIA SOUP φέρνει στη δημοσιότητα, περισσότεροι από το 80% των ελλήνων τηλεθεατών έχουν επιλέξει έστω και για μία φορά την ΕΤ1 για να παρακολουθήσουν μία εκπομπή ψυχαγωγικού, επιμορφωτικού ή ενημερωτικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, και παρά τα όσα κατά καιρούς καταλογίζουν στην ΕΡΤ για κυβερνητικές παρεμβάσεις στον τομέα των ειδήσεων, τα κρατικά μέσα κερδίζουν τη μάχη της ενημέρωσης σε αξιοπιστία και σε πιστούς τηλεθεατές.

Την ίδιο βαθμό εμπιστοσύνης δείχνουν και οι αναγνώστες της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, οι οποίοι δηλώνουν φανατικοί του περιοδικού.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι τα κρατικά μέσα δεν πρέπει να αξιολογούνται βάσει αριθμών αλλά με βάση την προσφορά τους στις τέχνες, στον πολιτισμό και στην ενημέρωση.

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν επισήμως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου από την ΠΟΣΠΕΡΤ σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ.

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: