21.9.11

Καταθέτουν Παπακωνσταντίνου, Ράντερμαχερ για τα greek statistics...


Τον τέως υπουργό Οικονομικών, νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό διευθυντή της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ κλήτευσε η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων που κατήγγειλε η Ζώη Γεωργαντά.

Με ... πρωτοβουλία των βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτη Κουρουπλή (ανεξάρτητος, διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο), ενεργοποιήθηκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο υπουργός ή πρώην υπουργός μπορεί να κληθεί σε υποχρεωτική ακρόαση σε επιτροπή εάν το ζητήσουν ενυπόγραφα τα 2/5 των μελών της.

Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς το αίτημα στήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητείται να κατατεθεί στην επιτροπή η ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες του μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά (που καρατομήθηκε μαζί με άλλα μέλη του από τον νυν υπουργό Οικονομικών) το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και να δικαιολογηθούν τα βαριά μέτρα από την κυβέρνηση.

Ο Οικονομικός εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, με σκοπό να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλιών και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βάρος της οικονομίας...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: