7.9.11

H Mέρκελ κάνει την Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα...


Του Γιώργου Δελαστίκ

Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μη φιγουράρει η Ελλάδα στην πρώτη σελίδα γερμανικών εφημερίδων, ιδίως δεξιών. Η Ευρωζώνη παραπαίει, η μία χώρα-μέλος της μετά την άλλη στροβιλίζονται στην κρίση, ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της ... Γερμανίας υφίσταται εκλογικές ήττες σε οποιοδήποτε γερμανικό κρατίδιο γίνονται εκλογές και όμως στο στόχαστρο παραμένει διαρκώς η Ελλάδα, την οποία οι Γερμανοί έχουν αναγορεύσει σε αιτία όλων των δεινών της Ευρώπης!

"Δυσφορία στον κυβερνητικό συνασπισμό για την Ελλάδα" ήταν χθες ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας "Ντι Βελτ". Δίπλα, στην κορυφή και πάλι της πρώτης σελίδας, επιθετικό σχόλιο κατά της χώρας μας, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ηδη ακούγονται από κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού οι πρώτες κραυγές για μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πριν από λίγο καιρό όποιος έλεγε κάτι τέτοιο ήταν αντιευρωπαϊστής προδότης κατά της αλληλεγγύης".

Προχτές, Κυριακή, η χώρα μας ήταν το θέμα του κεντρικού πρωτοσέλιδου τίτλου της "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε", επίσης σοβαρής συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας: "Αμφιβολίες στο Βερολίνο για την Αθήνα" έγραφε.

Σε περίοπτη θέση η εφημερίδα πρόβαλλε δηλώσεις του αντιπροέδρου του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Χέρμαν Οτο Ζολμς, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια διαρκή εστία αναταραχής και δεν είναι σε κατάσταση να λύσει στο ορατό μέλλον το πρόβλημα του χρέους της. Γι' αυτό πρέπει να αναλογιστούμε αν ο δρόμος μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και εξόδου από το ευρώ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για τη νομισματική ένωση και την ίδια την Ελλάδα" υποστήριξε.

Την Παρασκευή η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" είχε πάλι τη χώρα μας στον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της: "Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι εκτός ελέγχου". Δίπλα, κορυφαίο πρωτοσέλιδο σχόλιο το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την... κατάρρευση της Ευρωζώνης: "Τον Απρίλιο του 2010 ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση βοήθεια - άρχισε ο εφιάλτης. Ανατράπηκε το ένα κομμάτι του ντόμινο μετά το άλλο" έγραψε!

Αυτά τα ανθελληνικά φληναφήματα είναι σκόπιμα. Τροφοδοτούν μια ρατσιστική στην ουσία περιφρόνηση του γερμανικού προς τον ελληνικό λαό και χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίζουν τους Γερμανούς από τις αιτίες της κρίσης της Ευρωζώνης, οι οποίες φυσικά είναι πολύ βαθύτερες και ευρύτερες από το ελληνικό δημόσιο χρέος και αφορούν τη νεοφιλελεύθερη βάση πάνω στην οποία έγινε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η κρίση της Ευρωζώνης φοβίζει τον γερμανικό πληθυσμό και η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ θέλει να κάνει την Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα. Το 80% των Γερμανών πιστεύουν ότι η κρίση του ευρώ θα χειροτερέψει, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη "Ντι Βελτ" και το 76% αισθάνεται ότι απειλείται η ευημερία του από την κρίση του ευρώ και του δημόσιου χρέους των κρατών της Ευρωζώνης - μάλιστα το 57% των Γερμανών ανησυχούν για τις καταθέσεις τους!

Ακόμη χειρότερα για τη Μέρκελ, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένο τον χειρισμό της κρίσης από τη γερμανική κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας εγκρίνει μόνο το 29%.

Η κυβέρνηση Μέρκελ βρίσκεται λοιπόν αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή κρίση δυσπιστίας του γερμανικού λαού απέναντί της, η οποία προοιωνίζεται την ήττα της στις εκλογές. Εχει κάθε λόγο λοιπόν να επιχειρεί να κατευθύνει την οργή των Γερμανών προς εξιλαστήρια θύματα όπως η Ελλάδα.

Παράλληλα, κακοφαίνεται στους Γερμανούς τώρα που πρέπει να πληρώσουν κάτι έναντι της ευημερίας που τους έχει φέρει η ΕΕ και ακόμη περισσότερο η Ευρωζώνη την τελευταία δεκαετία. Δηλώνουν ότι θέλουν περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη συνεργασία, αλλά... όχι ευρωομόλογα, όχι δάνεια στις χρεωμένες χώρες της ΕΕ - μια ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" δηλαδή όπου η Γερμανία δεν θα δίνει τίποτα, απλώς θα μας πουλάει τα προϊόντα της! Αλλη ΕΕ θέλουν τώρα οι Γερμανοί...

Α. ΜΕΡΚΕΛ
Εφαγε μαύρο ως και στο κρατίδιό της!

Κατέρρευσαν τα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού στις προχθεσινές εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας, όπου βρίσκεται και η ιδιαίτερη πατρίδα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, καθώς έπεσαν από το 28,8% στο 23,1% των ψήφων, πιάνοντας το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας τους στο κρατίδιο αυτό, το οποίο πριν από το 1990 ανήκε στην Ανατολική Γερμανία. Οι Φιλελεύθεροι ουσιαστικά διαλύθηκαν, καθώς από το 9,6% καταποντίστηκαν στο 2,7% και έμειναν εκτός κρατιδιακού κοινοβουλίου. Από 38,4% που είχαν το 2006 τα δύο κυβερνητικά κόμματα βούλιαξαν στο 25,8%. Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον τους.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: